Το πρόβλημα με τους πολιτικούς μας είναι ότι μας θεωρούν όλους βλάκες............

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΑΤΕΣ ... ΤΡΑΠΕΖΩΝ

   Έχουν, λέει, μεγάλο πρόβλημα οι τράπεζες γιατί δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις.
  
   Υπολογίζεται ότι από τις αρχές του 15 έχουν φύγει από τις καταθέσεις πάνω από 40 δις και κρύβονται σε "στρώματα" και θυρίδες...
   Και το πιο πρόσφατο: Μόνο απ' τις αρχές του χρόνου, δηλαδή σε μόλις ενάμισυ μήνα, έχουμε μείωση καταθέσεων κατά 2,5 δις.
   Και για να επιστρέψουν αυτές οι καταθέσεις τι κάνουν οι τράπεζες;
   Επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων 0,3 έως 0,4% !!!
   ΤΑ ΧΑΜΗΛΏΤΕΡΑ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!
   Σημειώστε ότι μέχρι το τέλος του 2014 τα αντίστοιχα επιτόκια ήταν σταθερά πάνω απ' το 2%.
   Παγκοσμίως, όταν οι τράπεζες "χάνουν" καταθέσεις αυξάνουν αμέσως τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τις απώλειες.
Στην Ελλάδα όμως της κομπίνας και της ασύστολης απάτης, οι καταθέτες και αποταμιευτές έχουν τα χέρια τους δεμένα με τα "Capital controls" και δεν μπορούν να αντιδράσουν.
Έτσι η κλίκα των τραπεζιτών, με τις "πλάτες" του "περίεργου" κ. Στουρνάρα, έχοντας στο χέρι τους Έλληνες αποταμιευτές, δίνει τα χαμηλώτερα επιτόκια που έχουν ποτέ δοθεί στη Χώρα.
   Ενημερωτικά και για να καταλάβουμε το μέγεθος της "κομπίνας", στην Πορτογαλία, χώρα που μοιάζει με τη δική μας αλλά με πολύ λιγώτερα προβλήματα αφού έχει πια βγεί στις Αγορές, το μέσο επιτόκια προθεσμιακής κατάθεσης είναι 4%.
   Ακόμη και στη Γερμανία, το αντίστοιχο επιτόκιο είναι 0,6% δηλαδή 50% υψηλώτερο απ' το Ελληνικό (όλα τα παραπάνω αφορούν προθεσμιακές καταθέσεις για ποσά άνω των 5.000 €).
   Δωράκι λοιπόν της Κυβέρνησης στους Τραπεζίτες (Με σύμπραξη Στουρνάρα), την εποχή που υποτίθεται ότι επιδιώκουμε αυξημένη ρευστότητα για χρηματοδότηση της ...ανάπτυξης!!!
   Και περιμένουμε νομοτελειακά, πολύ σύντομα, την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση, και τότε ... χαιρετίσματα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: